Varje ursprungsskaffe presenterar en unik historia !

  • Vår fabrik följer HACCP CODE:2003, HALAL och ISO 22000:2018.

  • Kommande år blir vi redo för USDA- och EU Organic -certifiering.

  • Även i Sverige har Livsmedelskontroll gjorts av Stockholms stad miljöförvaltningen. 

  • Vår anläggning har europeisk utrustning & kapacitet på 1 000ton/år.

  • Vi erbjuder kunder en resa till olika bästa kaffeodlingsregioner över hela landet i Vietnam. Varje ursprung bidrar med en unik smakprofil, historia om befolkningen & hårt arbete som engagerar. 

  • Vi utforskar, besöker och utvecklar Vietnams kaffeproducenter så att odlarna har bättre levnadsvillkor och kunderna får bättre kaffe.

Om oss

Vi är två kaffeälskare och bästa livskamrater, Thao & Chau som kom från Vietnam till Sverige för 28 år sedan. Kaffe är vår passion och vi har längtat efter att få dricka traditionellt vietnamesiskt kaffe i Sverige. Längtan har väglett oss tills möts Shin Cà Phê som vi gärna vill dela med dig. Vietsmak blir direkt-importör och distributör Shin Cà Phê i Sverige och nordiska länder.

Shin betyder på japanska "uppriktighet", d.v.s. att med hjärtat bygga något som är större än vi själva. Det är också grunden för Shin Cà Phê.

Idévärld 

Vi tror att varje land står för de värden som kommer fram genom sina produkter och tjänster de ger världen.

Specialisering och konkurrensfördelar ger landets produkter en chans att bli globala. Dålig kvalitet kommer inte att accepteras.

Shin Cà Phê är redo att möta marknaden med kvalificerade kaffeprodukter med internationell standard.

Shin Cà Phê deklarerar att det är möjligt att förbättra levnadsbetingelserna för kaffeodlarna och möjliggöra bättre vietnamesiskt kaffe för alla konsumenter.

Uppdrag

Ursprungsspecialisering av vietnamesiskt kaffe är ett sätt att utveckla vår kaffeindustri. 

Vi kommer att göra allt för att följa denna väg mot bättre kaffe. Vi välkomnar samarbetspartners som delar samma vision och värden, att göra bättre vietnamesiskt kaffe. Kontakta oss gärna via info@vietsmak.com

Vår kafferesa

*Upptäcka

Shin reste många år för att studera och upptäcka tänkbara kaffeodlingar för att knyta kontakt med ambitiösa affärskompanjoner för att utveckla affärsverksamheten.

**Utforska

Efter 3 år hittade Shin 7 områden med gynnsamma väderförhållanden för kaffeodling såsom Son La, Khe Sanh, Da Lat, A Luoi, Pleiku, Kontum och Dien Bien. För närvarande är 5 regioner i produktion, medan Kontum och Dien Bien fortfarande utvecklas, med löfte om utsökt kvalitetskaffe inom en snar framtid. I dessa områden inledde Shin farmanalys, arbetade med jordförbättring, förbättring av utsäde eller med att ersätta gamla träd med nya. Det viktigaste är att få odlarna engagerade i förbättringsarbetet. Alla insåg snart den ökade kvalitén på grödorna och den förbättrade lönsamhet som följde på ett samarbete med Shin.

***Åtfölja

Trots utmaningar fortsatte Shin att stödja odlarna i kaffedistrikten, med att låna ut utrustning, gratis utsäde och köpekontrakt till högre pris än marknaden. Grödorna förbättrades, odlarna blev lyckliga, kaffeproduktionen hållbar, och allt skapar det värde som Shin alltid är stolt över.

****Utveckla

Shin Cà Phê skapade värdekedjan "utforska - åtfölja - utveckla" som möjliggörs tack vare passion, expertis och uthållighet från grundaren, Shin-lagets ansträngningar och odlarnas engagemang.

Vi skickar ett djärvt budskap om "ursprungsspecialisering av vietnamesiskt kaffe" till världen.


En bild som visar gräs, utomhus

Automatiskt genererad beskrivning


Varje ursprungskaffe presenterar en unik historia

Son La

Solid som nordvästra Vietnam

En bild som visar gräs, grön, orm, grönskande

Automatiskt genererad beskrivning

Pleiku

Idealiskt jord för Robusta

En bild som visar berg, gräs, himmel, grön

Automatiskt genererad beskrivning

Khe Sanh

Uppkomsten av kafferiket

En bild som visar gräs, utomhus, träd, mark

Automatiskt genererad beskrivning

A Luoi

Ett ljuvt minne av den forna huvudstaden

En bild som visar vatten, bro, utomhus, himmel

Automatiskt genererad beskrivning

Da Lat

Ett milt kaffe från bergstrakten

En bild som visar träd, utomhus, natur, rev

Automatiskt genererad beskrivning

Vårt kaffe och händerna bakom det 

Ett gott kaffe är resultat av helhjärtat arbete av händerna bakom.

Det är en från "Farm to cup" som är värd att dela med sig.

En bild som visar person, mark, utomhus, håller

Automatiskt genererad beskrivning

1-Skörd

Bara mogna bönor handplockas. Denna selektiva skörd är tidskrävande men ökar kvalitén och jämnheten, medan de gröna bären mognar.

En bild som visar träd, utomhus, person, person

Automatiskt genererad beskrivning


En bild som visar träd, person, utomhus, växt

Automatiskt genererad beskrivning

2-Bearbetning

De mogna bären insamlats för de 3 framställningsmetoderna: Naturlig (torr) teknik, tvättad metod och honungsmetod. Våra kvarnar och fabrik följer strikta, kontrollerade metoder, allt kaffe torkas perfekt på upphöjda bäddar.

En bild som visar inomhus, vägg, tak, toalett

Automatiskt genererad beskrivning

3-Rostning och förpackning

Vi kontrollerar noga de 3 strikta stegen i produktionen

a. Rostning

Buhler kafferostare spar och upprepar varje kaffesorts rostningsprofil, och använder varmluftsteknologi som ger hög reproduktionsfaktor. Vår personal är SCA-certifierade experter med erfarenhet och passion för kaffe.

Generellt gäller att en ljusare rost ger en elegant och syrlig smak medan en allt mörkare rost ökar bitterheten men minskar syran.

En bild som visar inomhus, golv, köksutrustning

Automatiskt genererad beskrivning


En bild som visar böna, frukt, nöt, olika

Automatiskt genererad beskrivning

 

b. Kvalitetskontroll

Det rostade kaffet testas av experter. Efter upphälning tas prover för kvalitetskontroll. Våra produkter testas också av Eurofins (En av världens största laboratoriegruppen) och följs upp med utvärderade analysrapporter.

En bild som visar person, inomhus

Automatiskt genererad beskrivning
c. Emballering

Endast godkända rostningar förpackas. Emballeringsproceduren är optimerad för kortast möjliga exponering för syre. Det är viktigt för kvalitén. Vi utvecklar förpackningen till att bli miljövänlig. Kundanpassade förpackningar och presentförpackningar finns för kunder med rimliga beställningar.

En bild som visar person, inomhus, förbereder, köksutrustning

Automatiskt genererad beskrivning

Sociala bidrag

Vi bryr oss om odlarna från start

En bild som visar person, golv, grupp, byggnad

Automatiskt genererad beskrivning


En bild som visar träd, utomhus, himmel, person

Automatiskt genererad beskrivning

​​​​​

En bild som visar person, utomhus, träd

Automatiskt genererad beskrivning

Ända sedan 2015 när vi inledde vår affärsverksamhet, och i sökande efter Vietnams bästa kafferegioner, lade vi märke till något gemensamt för regionerna: odlare som tillhör etniska minoriteter, och deras familjer, levde i fattigdom och saknade grundläggande utrustning och utbildning. En ond spiral mellan fattigdom, kunskapsbrist och låg tillverkningskapacitet gjorde att odlarna inte hade en aning om hur man skulle komma ur sin situation. Denna verklighet motiverade oss att arbeta med odlarna för att start kooperativ. Såsom Chan May –kooperativet i Huong Hoa, Quang Tri med stöd från EM-projektet. För att åstadkomma detta försåg vi odlarna med fröplantor av hög kvalitet, bra odlingsmetoder och ett rimligt pris för de lokala produkterna. Resultatet efter 5 år är häpnadsväckande då mer än 67% av odlarfamiljerna tjänar avsevärt mer än förr.

En bild som visar utomhus, person, grupp

Automatiskt genererad beskrivning

De är nu medvetna om hållbarhet och organiska odlingsmetoder som kan öka värdet och kvalitén hos sina produkter ännu mer. För Shin Cà Phê är det alltid ett nöje att hjälpa lokalsamhället och nu när allt blivit bättre kan vi också skaffa bönor av hög kvalitet och hållbarhet för att glädja din ”smak för kaffe”.

Det är inte bara kunskaper om odling och ekonomiskt stöd som vid ger odlarna, en trevlig upplevelse då och då behövs också. Förra hösten kunde vi resa till Da Chais, Lac Duong, Lam Dong-provinsen och organiserade ett evenemang för lokalsamhället, speciellt för barnen.

En bild som visar text, person, folksamling

Automatiskt genererad beskrivning

Hösten har alltid varit ett tillfälle för familjer och kallas ibland Children´s Tet (Tết Thiếu Nhi) så vårt mål var att ordna ett evenemang där barn kan leka, få godis och se föreställningar av vår Shin-personal.

För att uppmuntra barnen att fullfölja sin utbildning där frekvensen avhoppare är hög så införde vi 100 stipendier som en morot för dessa barn också. Mot slutet av dagen känner vi på Shin att det är vi som fått så mycket: kärlek och skratt från barnen och deras familjer är det bästa gåvorna någonsin.

Utmärkelse

Official Government Gift of ASEAN SUMMIT VIETNAM 2020

Produkter av Shin Cà Phê valdes ut som gåvor från den vietnamesiska regeringen till ledarna i de länder som deltog i evenemangen av ceremony of Vietnam´s 2020 ASEAN Chairmanship. SHIN-kaffe, ett specialkaffe märke är det senaste inslaget i PAN-koncernens högkvalitativa kedja från "Farm to Table". Genom att ge dessa kvalitetsprodukter, vill företaget skicka hälsningar och bekräfta sin beslutsamhet att marknadsföra vietnamesiska jordbruksprodukter till den globala marknaden. Vietnamesiska specialiteter förmedlar ett kulturellt och diplomatiskt budskap och hjälper till att marknadsföra landet och folket i Vietnam till världen.

 

En bild som visar text, inomhus, belamrad

Automatiskt genererad beskrivning

 

En bild som visar kopp, kaffe, bord, dryck

Automatiskt genererad beskrivning

 

En bild som visar text, inomhus

Automatiskt genererad beskrivning

 

En bild som visar text, tecken, golv, bord

Automatiskt genererad beskrivning


Kaffe på jobbet, konferens och möten

Vårt Drip Bag Coffee - Droppkaffe är speciellt och unikt och anpassad till modern livsstil. Det finns bara hos oss. Är ni intresserade av Drip Bag Coffee? Vi finns på info@vietsmak.com

En bild som visar person

Automatiskt genererad beskrivning

 

En bild som visar person

Automatiskt genererad beskrivning

 

Kaffebutiker & Matbutiker

Vi levererar kaffe till hela Sverige och alla Nordiska länder med ett bra konkurrentpris när det gäller avtalskunder. Skulle ni vilja samarbeta med oss, är ni varmt välkomna att kontakta oss på info@vietsmak.com

En bild som visar tårta, bord

Automatiskt genererad beskrivning


En bild som visar text, olika, affär, massa

Automatiskt genererad beskrivning

 

Hotel, Restaurang & Cafe

Shins rostade kaffe väljs för kvalitet bland råkaffebönor. Avancerad rostningsteknik tillsammans med fördjupad forskning i varje rostningsprofil för att producera en unik och mångsidig smak som passar smaken hos konsumenterna i många olika segment.

Shins blandade kaffeprodukter är lämpliga för kaféer, restauranger och hotell. Vi är specialister i konsten att brygga lyxigt traditionellt vietnamesiskt kaffe. Vi erbjuder en dag för utbildning och marknadsföring på plats. Ni är välkomna att kontakta oss på info@vietsmak.com

En bild som visar bord, inomhus, vägg, person

Automatiskt genererad beskrivning

 

En bild som visar träd, utomhus, blå

Automatiskt genererad beskrivning


Formuläret

Namn E-post Meddelande Skicka in

Kontakta oss

Här hittar du ni våra kontaktuppgifter! Tveka inte att höra av er om ni har några frågor, vill bli kund, eller bara snacka lite om kaffe på svenska eller på vietnamesiska. Antingen fyller ni i formuläret så ser vi till att din fråga kommer i rätta händer, eller så hittar du specifika mailadresser nedan.

Widmark Thao Skrädderi & Kemtvätt
Bällstavägen 205 - 168 57 Bromma

0723 26 66 88

order@vietsmak.com

Mån: 8 - 16; Tis - Fre 9 - 18 & Lör 10 - 15 Sön &  Helg är stängt.
 
*För information om Skrädderi och Kemtvätt på www.thaochau.se